Jaka poveznica između sporta i ljubavi prema konjima, tim impresivnim životinjama, inicijalni je pokretač osnivanja Konjičkog kluba Karoca 1999. godine.
Ta jaka poveznica čovjeka i konja utjecala je, između ostalog i na to da se klub, u samo nekoliko godina, izbori za vodeću poziciju u hrvatskom preponskom sportu, što po uspjesima svojih jahača, što po organizaciji najvećeg broja turnira.

Pažljivim odabirom jahača koji su, nakon selekcije iskusnih znalaca, godinu za godinom pristizali u klub, formiran je snažan tim. To je zaista tim u pravom smislu te riječi jer su svi njegovi članovi, osim sportskim uspjesima, povezani i velikim prijateljstvom, što je ujedno i formula za uspjeh kluba!

Za KK Karoca se natječu neki od najboljih hrvatskih jahača, a od njihovih brojnih uspjeha zasigurno se najviše ističu rezultati Filipa Rožmarića, Denisa Gugića, Eme Bezik, Ivana Racića, Saše Torrea i Vernalis Dokuzović. Među ostalima tu je i mlada nada – Filip Jadrijević koji je, svojim rezultatima, već počeo opravdavati očekivanja.

Činjenica da je konjički sport iznimno skup, pa u Hrvatskoj njegov uspjeh ovisi o ulaganjima pojedinaca u vlastiti sportski razvoj, izdvaja KK Karoca po tome što, između ostalog, ulaže i u kompletnu infrastrukturu kluba, ponajviše u kvalitetna grla koja se mogu mjeriti s onima koja viđamo na vrhunskim međunarodnim natjecanjima. Na taj način KK Karoca omogućava talentiranim jahačima da  sportsku karijeru razvijaju bez obzira na vlastite financijske mogućnosti.

Logistika

Članovi KK Karoca pokrivaju sve segmente u infrastrukturi kluba, ne samo s natjecateljskog aspekta.
pehari_Tako svakom turniru predstoji uređenje terena, postavljanje montažnih štala za gostujuća grla te njihova opskrba hranom, vodom i steljom… Tu je i veterinarska skrb, potkivačka potpora, dežurstvo hitne pomoći… Sudačko vijeće pažljivo motri tijek natjecanja koje se odvija prema Pravilniku te pregledava skakalište, korak po korak, prije svake utakmice. Za skakalište je zadužen postavljač parkura i njegovi pomagači koji namještaju poredak i visinu prepona za svaku pojedinačnu utakmicu, tijekom koje motre svaki detalj.

Jednako je živo i u zagrijavalištu gdje svakog jahača stjuard obavještava o tijeku natjecanja i eventualnim izmjenama. Tehnička podrška od velike je važnosti zbog formiranja startnih i rezultatskih lista, glazbene podloge, umreženja sudačkog vijeća s elektronskim mjerenjem vremena i kaznenih bodova. Spiker je u komunikaciji sa sudačkim vijećem i tehničkom podrškom, upoznat s protokolom dodjele nagrada, ali i informiran o natjecateljima. Tu je i briga o VIP gostima te organizacija dodatnih sadržaja poput druženja djece i ponija te kreativnih radionica za najmlađe ljubitelje konja.

Dodamo li tu i brigu oko medijskog praćenja natjecanja, vizualnog identiteta njegove kampanje, te fotografiranja natjecatelja, jasno je da iza svih turnira i počasnih krugova pred razdraganom publikom, stoji strukturirana logistika i mnoštvo ljudi koji svojim trudom pridonose krajnjem rezultatu – impresivnoj sportskoj poslastici!